Foto: Red Bull Media

WORLD RALLYCROSS 2017 BARCELONA

Ekström fortsätter på topp

Säsongen 2017 kunde inte börjat bättre för regerande världsmästaren Mattias Ekström. Det blev seger direkt i den första deltävling i rallycross-VM.

 

Intresset för FIA World Rallycross ökar för varje år och från svensk sida kan vi glädjas åt både svenska toppförare och dominerande stall. Mattias stall Team EKS har nu officiellt Audi-support. Ett annat toppstall är PSRX Volkswagen Sweden, stöttat av Volkswagens svenska återförsäljare. Bilarna är utvecklade av Volkswagen i Hanover men prepareras i Torsby. Bilarna körs av dubbla rallycrossmästaren Peter Solberg och Johan Kristoffersson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett annat svenskt toppstall är Team Peugeot-Hansen. Där 14-faldiga rallycrossmästaren Kenneth Hansen försöker match fram sönerna Timmy och Kevin tillsammans med Sebastian Loeb. Oppositionen för de svenska stallen kommer främst från Hoonigan Racing Division under ledning av den virala, Mr Honnigan himself, Ken Block. Från Österrike kommer stallen STARS och MJP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekström som vann fjolårets tävling i Barcelona skulle nu försöka upprepa den bedriften. Det gick bra och han kvalde in i pole position.  Till årets säsong har Mattias fått konkurrens av dubbla DTM-mästaren Timo Scheider, som kom i en Ford Fiesta från MJP. När starten gick i finalen så fick Johan Kristofferson motorstopp. Ekström stack däremot i väg med en perfekt start, han uppvaktades ihärdigt av Scheider, men kunde hålla undan och ta säsongens första seger. Efteråt var Ekström mycket imponerad av Scheider, som i ett privatteam och i sin första VM-tävling kunde prestera sådant motstånd. Vi får troligen se mer av dessa DTM-veteraner i den fortsatta VM-serien i rallycross.

 

 

 

 

Kevin Hansen var långt utanför banan i semifinalen

Kevin Eriksson i Team MJP Racing nådde inte ända fram till final

Skrivet av Gunar Johansson

 

     Kontakt