NUMMER 9

Nummer 9 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

- Unik Lotus 47, har gått 500mil

- Yankee 300, Stock Cars från1967

- Ferrari F40, Monte Shell

- Porschefiaskot 1968

- Bryggarn i en Porsche 911

- Lancia Fulvia HF

- Ewy Rosqvist i Gran Premio

- Rebecca i Ewys hjulspår

- Ljungfeldt i Mustang 1965

- Aston Martin Super Leggera

- Bilar under klubban

Bertil Carlssons unika Lotus 47 har gått mindre än 500 mil sedan den var ny. Den debuterade på Velodromloppet 1968 med PI Brandström bakom ratten. Vid Velodromloppet 2019 dyker bilen upp igen, nu med Bertil Carlsson som ägare.

Amerikansk Stock Car som det såg ut 1967. Vråltrimmade V8-motorer, rensad inredning, fastsvetsade dörrar och feta däck. På bilden byter man stötdämpare på AJ Foyts Ford Fairlane.

Ferrari F40 med chassinummer #80742 kom att ha fyra olika sponsorer under de år den tävlade och därmed också olika lackeringar. Den har nu det klassiska Monte Shell-utseendet som den hade säsongen 1993 då den överlägset vann det italienska mästerskapet.

Efter Velodromloppet 1968 stängdes Boo Brasta, Leif Hansen, Helmut Brunner och Jan-Erik Lundgren av i 3 månder, för att de tävlat med alldeles för lätta Porschar.

 

Harry "Sputnik" Källström blev europamästare i Rally 1969. Vi har tittat närmare på bilen han körde som var en Lancia Fulvia HF.

Ewy Rosqvist med kartläsaren Ursula Wirth genomförde 1962 en rallyprestation som saknar motstycke och som argentinarna minns än i dag.

Rebecca Olausson som tillsammans med pappa Kenneth gjorde läxan ordentligt. Som research inför artikeln om Ewy Rosqvist körde de flera av sträckorna som Ewy en gång kört, på plats i Argentina med en Mercedes.

Aston Martins DBS Superleggera är med din dubbelturbo V12:a med över 700 hästkrafter en riktig Super-GT. Den finns i flera kostymer, så egentligen är det bara att välja vilken man föredrar.

 

     Kontakt