NUMMER 7

Nummer 7 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

- In memorian Ulf Doc Lindberg

- Ferrari 275 GTB

- PR FOR MEN, F2-team

- Lifetime Racing F2

- Miata en framgångssaga

- Rallybrudar

- Arturo Merzario

- Kanonloppet 1970

- Uno Johanssons NSU TTS

- Peter Gunnars fotograf

- Bilar under klubban

- Formula Youngtimer

I det här numret kan du läsa om en unik Ferrari 275 GTB. Den har en imponerande tävlingshistoria och har vårdats ömt innan den nu såldes på en auktion i Paris. Racestripe var med på den sista utflykten som ägaren gjorde med bilen.

”Pr For Men” var ett svensk F2-Team på 70-talet med många problem. Racestripe Magazine har kartlagt historien. Kritiken då var då att GRD var fel bilmärke och att man inte valde BMW-motorer. Racestripe har hittat två av bilarna, en i Sverige och en i England.

 

 

Vi har också träffat ”Marlboro Man”, det vill säga Arturo Merzario som har en lång karriär bakom sig. Han körde för Ferrari både i Sportvagns-VM och i F1. Vad som kanske är mer okänt är att han också startade ett eget F1-stall. Här syns han mellan Brambilla och Regazzoni.

Mazda Miata har sålts i över 1.5 miljoner exemplar och är en succé. Men den är en ännu större succé i den svenska sportvagnsserien där ett startfält med den lilla smidig bilen kan innehålla 30 bilar.

NSU TTS är en liten kul och ettrig tävlingsbil som körs i historisk racing av Uno Johansson. Racestripe var med då han körde Oldtimers på Nürburgring (Bilden ovan är dock från Velodromloppet).

Vi har tittat på fenomenet bilfilmer på vita duken. Den enda seriösa som gjorts i Sverige är ”Rallybrudar” som kom 2008. En av Racestripe Magazines redaktörer var en av de tekniska rådgivarna.

Kanonloppet 1970 väckte mycket känslor. Racestripe har funderat vad som egentligen hände, men kunde inte låta bli att bli imponerad av det stora sportvagnsfältet. En av deltagarna var den här sköna Porsche 917 som kördes av Gijs van Lennep.

 

     Kontakt