NUMMER 5

Nummer 5 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

- Formel Nordic

- Conny Ljungfeldt kör Viking F3

- Otto Racing kör Alpine A110

- Ferrari 250GT Drogo "Breadvan"

- Tommy Peterson

- Röda Baronen Porsche 356A

- Silverstone Classic

- Filip Sandström Camaro Super V8

- Daniel Andersson Ginetta G40

- Leif Hallgren BMC Cooper

Conny Ljungfeldt i den svenskbyggda Viking TH1. Tore Helle hade någonting på gång med bilen som byggdes i Trosa, men pengarna tog slut. Innan dess hade Conny vunnit ett av heaten i Monacos omtalade F3-lopp.

 

Den historiska Formel 2-klassen På Silverstone var någonting alldeles extra. Aldrig tidigare har man samlat så många F2-bilar till historisk racing. Nu var det hela 56 startande högpotenta formelbilar.

 

Bill Shepherd och Stig Blomqvist hade kommit överens om att dela på den unika Ford Galaxie ”lightweight” som 1964, bland andra kördes på Karlskoga av Alan Mann.

Ferrari erkänner inte 250 GT Drogo ’Breadvan’ som en autentisk klassisk modell. Men dess unika utförande, ett genuint historiskt ursprung och inte minst dess nutida popularitet, har  förlänat den ett officiellt intyg från Ferrari som bekräftar dess historiska signifikans. Frågan är om Enzo själv skulle ha instämt.

Otto Racing kunde lite sensationellt vinna redan vid den andra tävlingen i Anderstorp. Det var den första segern för en Alpine i Sverige någonsin!

 

     Kontakt