NUMMER 27

Nummer 27 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

 

- Jochen Rindts Alfa GTA

 

- Bertil Roos i F1 -kom 2 varv

 

- Le Mans 100 år

 

- Le Mans 1970

 

- Tom Blomqvist

 

- Mesta racern, Austin Healey SID1

 

- På besök hos Smokey

 

- Fiat X1/9 Dallara

 

- Scalextric

 

- Grupp A, lilla klassen

 

- Porsche GT3 för gatan

Det är nu 50 år sedan Sveriges första F1 Grand Prix kördes på en torvmosse i Anderstorp. Vi tackar och bockar för alla människor som gjorde det möjligt. Vi minns den svenska F1-tiden på 20 sidor med personliga krönikor och med massor av härliga bilder.

Den Alfa Romeo GTA Jochen Rindt körde på Kanonloppet 1966 var en fabriksbil från Auto Delta. Bilen fick ett långt liv i Sverige men har nu genomgått en omfattande renovering i England. Lite kul är det att den byggts precis som den såg ut vid Kanonloppet.

Bertil Roos karriär som F1-förare varade i bara två varv innan växellådan rasade. Vi har gjort ett porträtt av honom och hans stallchef Don Nichols.

Vi har tittat på förutsättningarna inför årets race. Hypercars har blivit en succé och flera stora biltillverkare ställer upp i loppet som markerar Le Mans 100-åriga historia. På bilden en Ferrari 499P.

 

Vi drar paralleler med 1970 som var ett klassiskt år för Le Mans. Då stod fighten mellan Ferrari och Porsche. En uppgörelse om gjorts odödlig tack vara Steve McQueens film.

Tom är den enda "svenska" föraren i 2023 års Le Mans. Vi har fått en intervju med honom och han berättar om sina förväntningar och relationen med pappa Stig.

En historisk sportbil som tävlingsdebuterade redan 1959. Sedan dess har bilen haft flera utföranden i både England och Sverige. Den går numera i historisk racing.

Leif Lindström berättar när han på 70-talet åkte till Italien för att hämta sin nya tävlingsbil. Han fick personligen träffa Gian Paolo Dallara, en doldis i motorsportvärlden.

Eric Lund granskar Porsche 992 GT3 Touring, en gatversion med växelspak.

 

     Kontakt