NUMMER 24

Nummer 24 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

 

- The Conny and Conny show

 

- Bilar som konst

  • Guggenheim
  • Ulf Wahlberg
  • Moderna Museets Lotus 33

 

- Äventyraren Waldemar Stener

 

- Lamborghini P400S Miura

 

- Doldisen Peter Norlander

 

- Alfa Romeo GTV i modsportkostym

 

- Gunnar Nilssons Lotus 78

 

- Formula Nordic

Conny Ljungfeldt gör comeback i en Lipton-Escort tillsammans med Conny Abrahamsson. Det var inte problemfritt för det granna tvåbils-teamet under premiärsäsongen.

Bilar som konst. Racestripe har besökt en annorlunda bilutställning i Bilbao. Arkitekten Norman Foster hade samlat föremål till en utställning som kallades "Autos, Art and Architecture".

Bilar som konst. Moderna Museet i Stockholm har en Lotus F1 som de presenterar som en skulptur av konstnären Colin Chapman. Skulptur eller inte, Racestripe kunde inte låta bli att rota lite i bilens unika tävlingshistoria.

Stanley Dickens berättar på ett mustigt sätt historierna kring sin barndomshjälte Waldemar Stener. Äventyraren Stener tävlade med bilar som Maserati, Veritas och Ferrari. Han var också en hängiven pilot och startade ofta från den blanka isen på sjön Ljusnan i Hälsingland.

Racestripe har studerat en av 60-talets mest omtalade supersportbilar. Miura blev en sensation då man på Turinsalongen 1965 ställde ut ett chassi med en tvärställd V12. För att få en närmare inblick och känsla för den sköna bilen har vi träffat Lamborghinimannen, Lars-Erik, som är inne på sin sjätte Miura.

Doldisen Peter Norlander. Trots tre SM-guld, två titlar i Super Star och en våldsam framfart i Super Saloon är Peter lite av en doldis. Racestripe har träffat Peter för att få ett bättre grepp om hans karriär och för att prata bilar.

 

 

Mikael Wiklund har byggt en riktigt tuff modsportbil av en 1998 års modell av Alfa Romeo GTV. Vi på Racestripe var bara tvungna att granska den spännande bien lite närmare. Mikael har suttit många gånger i sin "tänkarstol" och funderat på bilens olika tekniska lösningar.

Marc Devis såg Gunnar Nilsson vinna Belgiens GP med en Lotus 78. Nu är han själv ägare till en av de Lotus 78 Gunnar tävlade med. Racestripe fick en pratstund med Marc när han tävlade i Portugal.

 

     Kontakt