NUMMER 23

Nummer 23 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

 

- Lövis två år med Ferrari

 

- F1 inifrån, George "Jojje" Johansson som springpojksmekaniker hos Tyrrell-stallet 1973

 

- NKTHG körde i Anderstorp

 

- Midnattssolsrallyt i modern tappning

 

- Gargebesök hos Bo Warmenius

 

- Ferrari 288 GTO

 

 

En öppenhjärtig intervju med Stefan Johansson om hans två år i F1 med Ferrari. Det var 1985–86  och på den tiden då Enzo Ferrari själv var med vid testerna på Fiorano och i diskussionerna på fabriken.

George "Jojje" Johansson tog sitt journalistiska uppdrag på största allvar. Till Spaniens GP 1973 följde han med Tyrrellstallet under ett förlängt veckoslut som springpojke bland mekanikerna. Han fick en unik insyn i stallet, som vann F1-serien det året, och som han nu delar med sig av.

Den holländska serien NKHTG körde tillsammans med RHK i somras. Ett celebert besök var Jan Magnussen som körde en Turner.

Det var 2006 som man började köra Midnattssolsrallyt som en historisk tävling och Racestripe gör en sammanfattning av tävlingarna som blivit en succé. På bilden syns Tony "Roten" Jansson som vann rallyt med en Lotus Cortina, här med en Ford Escort 2010.

Ett garagebesök hemma hos mångsysslaren Bo Warmenius. Det är Robert Petersson som tecknar porträttet av Bosse som började med rally, byggde en egen sportbil, fortsatte med historiska racing och att bygga BDA-motorer. Får han tid över bygger han modellflygplan och modelltåg.

 

Ferrari 288 GTO var en av 80-talets fräckare bilar och den byggdes i bara 272 exemplar. Racestripe har tittat på en av de få som finns i Sverige.

 

 

     Kontakt