NUMMER 21

Nummer 21 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

- Ronnie Lotusåren 1973, -74, -75

- Garagereportage hos Anders Åslund

- Skrothögen på Karlbergsvägen

- Lancia Delta

- Rune Tobiasson

- Ferrari Challenge med två svenskar

 

 

Under åren 1973–74 var Lotus typ 72 en vinnarbil. Ronnie Peterson var den alla snabbast föraren och under 1973 tog han nio av femton pole positions. Han borde blivit världsmästare åtminstone ett av de två åren, under vilka han plockade hem sju av sina tio Grand Prix-segrar.

Racestripe Magazine besöker en bilentusiast som fastnat för bilar med V8. Han har samlat allt från Nordiska Specialare med sidventilare till Corvetter och Lola T70.

En bil för 50-talets Formel 1 låg i lådor hos Paul Ainsar och Per Norberg på Karlbergsvägen i Stockholm. Racestripe Magazine har i efterhand forskat om bilen med tvärställd mittmotor.

Lancia Delta hade många olika skepnader. Det började med Grupp B-monstret S4 och fortsatte med tamare HF och Integrale. De två senare var anpassade till ett mindre extremt reglemente då Grupp B förbjöds. Som förare såg vi bland andra den finska legenden Henri Toivonen men också svenska Michael Eriksson.

Racestripe Magazine tecknar i det här numret ett porträtt på en av Sveriges duktiga standardvagnsförare. Här på bilden passerar han med sin BMW 2002I Frank Gardners kvaddade Chevrolet Camaro vid ett lopp på Brands Hatch.

Vi har följt svenskarna Tommy Lindroth (på bilden ovan) och Joakim Olander vid årets premiärtävling i Ferrari Challenge. Det blev både jubel och tandagnisslan.

 

 

     Kontakt