NUMMER 19

Nummer 19 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

- Favoritljud

- Stanley Dickens vinner Le Mans

- Intervju Stanley Dickens

- En alldeles särskild dag

- Eldfara Myggans krasch

- La Passione, Chris Reas kalkonfilm

- Ferrari Classishe

- RHK:s tävlingar 2022

- GT Winter Series

 

 

Stanley Dickens var första svensk att vinna Le Mans. Racestripe var på plats på Le Mans 1989 och kan därför initierat beskriva den historiska händelsen. Vi har också gjort en intervju med Stanley där han med egna ord berättar om sina upplevelser.

Det var en alldeles särskild dag när Björn Waldegård hjälpte till att kora tidernas rallybil. De bilar han körde var en Escort RS1600 och en Porsche Carrera RS. Upprinnelsen var Bosse Axelsson och Perry Andersson (Perrys Motor) som på ett hotell i Finland livligt diskuterade vad som den bästa rallybilen. Det slutade med att Björn Waldegård fick genomföra testerna hemma på sin rallycrossbana i Roslagen.

En av de allvarligaste bränderna i modern tid inträffade under Velodromloppet 2004. Det var i starten till det historiska GT-heatet som drivaxeln gick av för Rolf "Myggan" Nilsson och de bakomvarande bilarna körd rakt in i hans lilla Lotus Elan.

Rockstjärnan Chris Rea var också en obotlig bilentusiast. Han hade stor passion för Ferrari 156 och den tyska föraren Wolfgang von Trips. Chris Rea ville göra en långfilm i ämnet. Han gick till verket och skrev musik, byggde en replika av Ferrari 156 och filmade. Filmen "La Passione" gick bara någon vecka på engelska biografer innan den lades ned och den kom aldrig ut på DVD eller Blue-Ray.

Racestripe har besökt Ferrari Classiche. En verkstad som certifierar och renoverar gamla Ferrari-klenoder. Bilen på bilden är den Ferrari 275 GTB som en gång i tiden ägdes av Steve McQueen.

Lancia Stratos var en stilikon redan när den först visades upp i början på 70-talet. Med sin V6-motor från Ferrari Dino blev den en legend i rallyskogarna. På bilden ovan ser vi Stig Blomqvist forsa fram till en fjärdeplats i Svenska Rallyt 1978. Några år tidigare,1975 hade Björn Waldegård kört hem totalsegern med en Stratos.

Racestripe tittar på den kommande svenska säsongen för historisk Racing. RHK kommer att bjuda på följande deltävlingar; Kinnekulle RIng 22–23 maj, Velodromloppet Karlskoga 17–19 juni, Sportvagnsmeeting Knutstorp 1–3 juli, Anderstorp 26–28 aug och Falkenberg Classic 16–18 sept.

 

     Kontakt