NUMMER 17

Nummer 17 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

- Stanley Dickens provar F40

- Alfa Romeo GTV6 Special

- Minnesbilder Mossen i Anderstorp

- Diedens Ferrari Dino 206

- Lamborghini Countach

- Sveriges första Cobra

- Shelby 350 GT kompressor

- Dickens mästare i Sports 2000

- Jakriborg Prix

 

"Lill-Lövis" var första ägare på den här bilen. Stanley Dickens berättar om sina upplevelser från provkörningen på Mantorp. Med på bilden är också bilens nuvarande ägare PeGe Englund.

En Alfa Romeo Special som delvis var byggd på delar från en F1-bil. Bilen gick i Super Saloon-serien på 80-talet och kom från duktiga bilbyggare i Göteborg. Syftet var att marknadsföra firman Auto Alfa och inblandade var Charlie Linneaus, Gunnar Hedendahl, Kaj Jacobsson, Håkan Strandner, Eddie Johansson, Lennart Persson, Kent Heijel och Ronnie Peterson.

Gustav Diedens Ferrari Dino 206 S. Han körde bilen i SM-serien 1967 utan att egentligen lyckas.

Robert Petersson gjorde ett exklusivt besök på Lamborghinifabriken 1985. På bilden ser vi en stressad VD, Giulio Alfieri.

Sveriges första Cobra importerades av racerföraren och entreprenören Harald Kronegård. Vi tar del av den artikel som motorjournalisten Per Cewrien skrev redan 1965.

Team DicLin står färdiga att ge sig ut i Europa för att jaga EM-poäng. Det var kompisarna Stanley Dickens och Leif Lindström som 1979 bilade team med varsin Lola Sports 2000. 1981 lyckades Stanley vinna Europamästerskapen och hans karriär tog fart.

 

     Kontakt