NUMMER 12

Nummer 12 av

Racestripe Magazine finns nu ute på Readly

INNEHÅLL:

- Reine Wisell, F3-tiden

- Ronnies genombrott i Monaco -69

- Frank Williams enda F3-seger

- Opel 1900 Rally Kadett

- Brasta i Steyr Puch

- Robin Shorter och Super Saloon

- Löörs åktur med Bosse "Emma"

- Bosse Ljungfeldts come back

- Ulf "Rökarn" Larsson

- Porsche 911 i RHK

- Henning Enqvist i Oreca 07 LMP2

- Ferrari P4 CanAm

Reine Wisells F3-tid var briljant. Vi har intervjuat Reine som berättar om när hans lilla team från Motala åkte runt i hela Europa och tog hem rader av segrar.

 

Ronnies genombrott i Monaco 1969. Kenneth Olausson bodde i Ronnies transportbuss och kan därför ge oss både historien och bilder på hur  Ronnie vann loppet som öppnade dörren för honom till Formel 1.

Det svenska återförsäljar-teamet, med Ragge Eklund i spetsen, var först med först med att montera en 1900-motor i Rally-Kadetten.

 

Löörs Svensson fick som knatte chansen att åka med ”Emma” i hans Camaro. Upplevelsen skulle komma att påverka resten av hans liv.

 

Lars Weigl kör en Porsche 911 från 1965 i RHK:s GT-klass. Bilen är med sitt låga tillverkningsnummer unik.

 

Vi tittar på modern sportvagnsracing och får en bra inblick tack vare Henning Enqvist, vår svenska doldis i LMP2-klassen,

 

Racestripe Magazine är en digital tidning och ges ut exklusivt på tidningstjänsten Readly. Där hittar du Racestripe tillsammans med över 5000 andra tidningar. Bland dem finns nästan alla etablerade motortidningar. Det kostar 99 kr/månad och då får du tillgång till svenska, engelska, amerikanska och tyska tidningar.

Se också tidigare nummer:

NUMMER 1
NUMMER 4
NUMMER 2
NUMMER 5
NUMMER 3
NUMMER 6
NUMMER 7
NUMMER 8
NUMMER 9
NUMMER 10
NUMMER 11
NUMMER 13
NUMMER 14