Foto: Bezerkdesign

Det rockar på bra för det svensk/danska paret Simon Larsson och Dennis Lind då de gjorde succé direkt i första helgen för Lamborghini Super Trofeo på Monza i Italien med dubbla pallplatser. I race 1 slutade de på 3:e plats i Pro-Am klassen och i heat 2, som gick på söndagen, slutade man på 2:a plats.

Bilens utseende har tagits fram av Motörhead och deras agenter i samarbete med Bezerkdesign. Målsättningen var att skapa något av en legend i mötet mellan Motörhead och motorsport.

Simon var taggade av sin nya bil:

– Att köra Motörhead-bilen känns vansinnigt. Jag lyssnade på bandet då jag växte upp och nu kan jag representera dem och Heavy Metal med en bil på 620 hästar och som skriker Rock´n Roll.

–Bilen är mycket annorlunda jämfört med de små framhjulsdrivna TCR-bilarna jag kört förut. I stället turbo har jag nu en stor maffig V10 bakom ryggen. Det är en stor omställning, men jag lär mig hela tiden och kommer med tiden att bli snabb med den här bilen. På Monza hann vi upp i 280 km/tim på den långa rakan innan varvtalsräknaren slog ifrån.

 

 

 

SIMON LARSSON

MOTÖRHEAD

Foto: Lamborghini Media

Skrivet av Christer Selander

2018-04-26

SUPER

TROFEO

Lamborghini Super Trofeo körs som ett enmärkesmästerskap tillsammans med den etablerade och populära serien för GT3-bilar som kallas Blancpain på grund av klocksponsorn. Intresset för sportbilsracing verkar vara kraftigt på frammarsch och Trofeobilarna utgjorde ett intressant inslag då man på Monza körde två entimmesheat med maffiga startfält med 47 startande bilar. Inför det andra heatet hade Dennis Lind snabbaste varvtid och paret startade därmed i pole position. Man tog också ledningen de inledande varven (se bilden ovan) innan en säkerhetsbil och förarbyten kastade om ordningen och paret Larsson/Lind slutade trea. Fredrik Blomstedt en annan svensk i serien slutade femma. Simon Larsson börjar få upp ångan och visade god fart och i söndagens heat slutade man alltså två i klassen och femma totalt.

 

Lamborghini Super Trofeo är stort. Man kör mästerskap i Europa, Asien och USA innan det är dags för en världsfinal i november.

 

 

 

 

 

     Kontakt